Publicado por

PAC 4. Disseny de la navegació

Bona tarda,

Per l’encàrrec de l’aplicació encarregada de la UOC hem realitzat un anàlisis de dues aplicacions les quals alguna de les seves funcionalitats en interessaven. Les hem analitzat mitjançant un anàlisi heurístic i un benchmarking. Posteriorment hem plasmat el recorregut en aquestes aplicacions en dos diagrames de flux.

Les aplicacions analitzades han sigut BeSoccer i Tapatalk per motius diferents. En quant a la primera, l’hem escollit perquè té un tracte molt acurat i que podem replicant pel que fa a la secció de les notícies i, sobre tot, aquelles marcades com a preferides. Ofereix diferents dreceres, presenta la informació de manera coherent i ordena els continguts. Pel que fa a la segona, ens interessava la seva vessant comunicativa i de crear comunitat, doncs és una aplicació que posa en contacte a diferents usuaris mitjançant fòrums. Hem ficat el focus en la manera de presentar els diferents grups, les temàtiques a debatre i els fils de conversa.

A continuació, adjuntem el benchmarking de les dues aplicacions:

BeSoccer: https://drive.google.com/file/d/1c-FN4q7lLOyfeqHA5OekHJj0gjd28tAu/view?usp=sharing

Tapatalk: https://drive.google.com/file/d/1eIfKvtjeHTlh8p0aYRATnNoxsN_U-_RG/view?usp=sharing

El recorregut traçat per assolir els dos objectius fixats també l’hem plasmat en dos diagrames de flux:

BeSoccer: https://drive.google.com/file/d/1000lQbP47P9A22_w8oZUbK3FFrwonfkB/view?usp=sharing

Tapatalk: https://drive.google.com/file/d/1mVX5i3XQ6_LKI_KCKKFBqTXvnTW2aSfd/view?usp=sharing

Com a conclusions generals aquests anàlisis ens han servit per ficar ordre en el disseny de la nostre aplicació. Per exemple, en quant a navegabilitat, caldrà tindrà en compte la manera de presentar la informació, les dreceres o la possibilitat de tornar enrere en tot moment. També la simplicitat a l’hora de realitzar alguns objectius com podria ser fer un comentari en un fòrum o consultar la última noticia d’una temàtica d’interès.

Moltes gràcies per l’atenció,

Oriol Quintana

Debate0en PAC 4. Disseny de la navegació

Deja un comentario